Mycket händer i koskogen…

Det händer mycket i koskogen nu… Många fler kor har kalvat, så nu återstår bara att 7 av korna ska få sina småttisar. Linn hade en jobbig förlossning då hon fick en stor kvigkalv på över 55 kg som kom bakvägen, men med mattes hjälp klarade vi av att få Salomonella att överleva. Dessutom har Salomon, David, Rakel, Kjellman, Andrea och nu senast Herman utökat kalvskaran ytterligare. :) Vi har fått punktering och mött björnar, ormar, ett tranpar tranungar, rävar, harar, älgar och ”vanlig” träfjäril ute i skogarna… Den vanliga träfjärilen visade sig inte vara så vanlig här uppe…och vi hade nog väldig tur som fick uppleva den… :)

Vi har även hunnit med två omgångar kastrationer ute i skogen, där allt har gått bra. Tjurarna och Svea med sina tvillingar har det bra hemma på gården. Vi fick ta hem Svea, Lindius och Lindeman eftersom de hela tiden tappade bort varandra i den stora koskogen, så matte fick frekvent åka med taxi mellan dem, och tröttnade på detta till slut.

Slåttern har kommit igång efter en trög start på sommaren utan värme, men gräset har vuxit ändå och vita rymdägg börjar åter synas på åkrarna… Kattungarna har flyttat till sina nya hem och bonden rehabliliterar sin nyopererade höft.

 

Det här inlägget postades i Aktuellt, Fotogalleri. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.