Annorlunda Köttfärsrätter

Pannkaksrulle

 Ungspannkaka:

4 dl vetemjöl

½ tsk salt

8 dl mjölk

2 ägg

2 msk smör till plåten.

Rör ihop alla ingredienser och grädda i en smord långpanna i 200 – 225 grader i c:a 35 min. Gör under tiden köttfärssås.

Köttfärssås:

400 gr köttfärs

1 gul lök

2 tomater eller 1 burk hackade tomater

Salt

Vitpeppar

ev. en vitlöksklyfta

1 msk tomatpuré

Tag ut den färdiga pannkakan, bred över köttfärssåsen. Rulla ihop pannkakan, som en rulltårta. Hyvla över riven ost. Gratinera i ugnen några minuter, tills osten smält, i 250 grader.

 

Annorlunda Färsbiffar:

500 gr köttfärs

1 påse fransk löksoppa

1½ dl matlagningsgrädde

1 pkt fetaost

2 små rivna rödbetor.

Forma till små biffar och grädda dem i långpanna i ugn, 20 min, 200 grader. Servera med kokt potatis eller klyftpotatis och en god grönsallad.

Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.