Bogstek, Ytterlår, Fransyska

”Tjälknul”

Ett enkelt sätt att ta rätt på bogstek, ytterlårstek, franssyska.

Köttet steks i ugn över natten i svag värme.

Gör en lag på kvällen:

1 lit vatten

1 dl salt

1 msk socker

Svartpeppar mald

Koka alla ingredienser, så att socker och salt smält. Låt stå under lock till morgonen. Tag det frysta köttet, lägg i en långpanna och sätt in i kall ugn. Sätt sedan på ugnen på 80 – 90 grader. Låt köttet stå i ugnen över natten 10–11 timmar. Slå den kalla lagen i dubbla, starka fryspåsar och lägg sedan i den varma steken. Låt steken ligga i lagen i ungefär 5 timmar. Slå sedan bort lagen och köttet är färdigt att serveras. Skär i tunna skivor och servera med Paulas varma potatissallad (se nedan), traditionell potatissallad eller med brunsås, gelé och kokt potatis.

Paulas varma potatissallad.

Skala och koka fasta potatisar. Skär dem i skivor medan de är varma, Häll över 1 msk vinäger blandat med 4-5 msk olivolja. Lägg på en liten hackad rödlök och 1 msk kapris. Krydda med salt och svartpeppar. Servera till kallt kött med en god sallad.

Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.