Högrev

Burgundisk gryta på högrev. (Grytbitar och bogstek går också bra att använda.)

Ofta gör vi storkok när vi gör denna gryta och fryser in i lagom middagsportioner. Lätt och snabbt att värma på.

4 – 6 pers.

1 kg högrev eller motsvarande

3 msk vetemjöl

1 tsk salt

2 kryddmått vitpeppar

2 kryddmått timjan

1½ lagerblad

2 gula lökar

2 morötter

4 dl enkelt rödvin alt. rött matlagningsvin

1 buljongtärning

1 pressad vitlöksklyfta

Lite rivet citronskal

2 msk tomatpuré

1 burk hela champinjoner

Skär köttet i bitar c:a 3 cm fyrkanter. Vänd dem i vetemjöl kryddat med vitpeppar och salt. Bryn fett i en stekpanna och bryn köttbitarna runtom. Lägg efterhand över köttbitarna i en gryta. Bryn grönsakerna, (lök, morötter) och lägg över dem i grytan. Späd stekpannan med lite vatten och den smulade buljongtärningen och häll över till grytan. Häll på vinet i grytan och krydda, pressa över vitlöken, det rivna citronskalet och tomatpurén. Koka på svag värme under lock i c:a 1½ tim. Sista halvtimmen får champinjonerna koka med. Servera med kokt potatis, ris eller hemlagad potatismos.

Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.