Rulle

Carrpaccio på rulle – allt klart på 20 min.

4 pers.

400 gr. Rulle

4 msk olivolja

4 msk balsamvinäger

½ dl pinjenötter alternativt valnötter

Ruccolasallad och några blad färsk basilika

Riven grand padano eller parmesanost

Havssalt och nymalen svartpeppar

Skär rullen i mycket tunna skivor, medan den ännu är något frusen. Lägg ruccolasalladen i botten på ett uppläggningsfat. Lägg de lövtunna köttskivorna över salladen. Salta med havssalt och dra över med svartpepparkvarnen. Fördela strimlad basilika över köttet. Strö över hyvlad ost. Blanda vinägern och oljan och ringla över fatet. Till sist lägg på nötterna.

 

 Norrländsk gryta på rulle.

 4 pers.

Tunna skivor av rulle, c:a 700 – 800 gr.

Salt

Vitpeppar

1 stor gul lök

1 burk hela champinjoner eller än mer norrländskt 3 dl kantareller

3 dl. vispgrädde

Skär rullen halvfrusen i mycket tunna skivor och låt dem få rumstemperatur innan de brynes styckevis. Salta och peppra varje bit i stekpannan och lägg efterhand ned dem i en gryta. Hacka lök och stek den gyllengul – häll över i grytan. Slå över champinjonerna/kantarellerna och grädden och låt alltsammans koka ihop i c:a 10 min. Servera till kokt potatis och en grönsallad.

Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.