Nu har vi både Björn och Lejon på skogen!

Linnea och Laban2

Förra året fick vi kämpa för att vår minsta ko Linnea skulle kunna få ur sig sin kalv, då hon hade gått över tiden och fick en stor grabb som kom bakvägen och låg upp och ner. Efter en flera timmar lång dragkamp var både ko, kalv, matte och husse helt slut. Laban som kalven heter hade lite problem att stå på bakbenen då de hade dragits i så hårt under förlossningen, men efter några timmar var allt bra igen. I år var Linnea lite orolig över att kalva igen, men den här gången fick hon en Leo, som visserligen var ganska stor, men han låg åt rätt håll så kalvningen gick lätt. Vi såg på GPS:en att Linnea hade lämnat gruppen och förstod att hon hade börjat kalva så vi skyndade oss ut i skogen för att se om hon behövde hjälp. När vi kommer fram ser vi att något stort hänger ut bak på henne och vi båda var rädda att det var livmodern, men det var Leo som hängde där, halvvägs ute. Matte skyndade dit och slet sönder hinnorna som fortfarande var intakta och möttes av två små förvånade och pliriga ögon. Linnea krystade ytterligare en gång så var Leo ute. Detta var kl. 15.50 den 26/6, så nu har vi inte bara en Björn på skogen, utan även ett eget litet lejon!

Det här inlägget postades i Aktuellt, Fotogalleri, Videogalleri. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.