Nu är kossorna i friheten igen !

Den 18/5 öppnade vi grindarna för korna. Det kom ungefär 25 personer på besök när korna dundrade iväg. Lilla Åsa förstod inte alls att friheten hägrade så när mamma Mu skuttade iväg med de andra kossorna sprang Åsa in i hagen igen. Vi fick lasta in henne i bilen och försökte komma ikapp den skenande hjorden, men någonstans på vägen hade Arla insett att hon hade glömt någon och sprungit hem igen. Därför är Åsa och Arla fortfarande hemma tillsammans med Gun, Rebecka och Signe. Dagen innan kosläppet fick nämligen Gunsan en liten Rebecka-kalv, och Signe ska kalva vilken sekund som helst så hon fick vara hemma ett tag till.

Vår supersnälla tjur Reidar har äntligen hittat ett nytt hem också och flyttat ifrån oss. Han är saknad, men vi hoppas att han får det bra med ”jämtlandstöserna” på den nya KRAV-gården i Aspås.

 

Det här inlägget postades i Aktuellt, Fotogalleri. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.