Nu är det snart dags för kosläpp!

Förra torsdagen fick vi årets första kalv. Lilla pigga och busiga Åsa gjorde oss sällskap här hemma på gården. Farmor och farfar hade den dagen besök av barnbarnen Zakris och Ante så de fick vara med när Åsa kom till världen. De tyckte att det var lite spännande speciellt när Åsa hängde halvvägs ut och tittade på oss och ruskade på huvudet… Och så undrade de hur en så stor kalv kunde komma ut ur ett så litet hål… Personligen undrade jag hur fort man glömmer hur små de är när de föds…

I söndags såldes stor-tjuren ”pappa Henning” som nu får fortsätta tjänstgöra på en annan KRAV-gård i länet. Reidar, lill-tjuren, blev då ensam kvar inne i ladugården så vi släppte ut honom till de andra, men i en egen hage så inte småkvigorna ska bli betäckta. Vi hoppas att någon vill köpa Reidar också för snällare tjur får man leta efter… Reidar på språng igen

Samtidigt som Henning flyttade från oss var vi tvungna att skicka iväg två av våra äldsta och vänligaste kor. Det smärtar i själen varje gång man måste skicka någon på slakt, men Fia och Brynet hade inte klarat en sommar till. Även hos kor tar åldern ut sin rätt…

Men våren är här och nu väntar vi på fler kalvar och eftersom musöronen på björkarna börjar skönjas så är det dags att släppa iväg alla djuren till i helgen. Då öppnar vi grindarna så får de själva spatsera iväg på den 12 km långa vandringen till Sätern.

Det här inlägget postades i Aktuellt, Videogalleri. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.