Korna är hemma på gården igen…

Den sista oktober gick korna hem från Sätern. Det var en kall men ganska vacker dag och inget halkigt på vägen. Bilisterna visade bra tålamod och hänsyn så alla djuren kom hem välbehållna. När vi räknade in allesammans hemma i hagen fattades 4 djur så vi åkte tillbaks för att titta vad som hänt. 4 av småkalvarna hade hittat mat och stannat för att äta så vi hämtade grindarna och finkan och matade in kalvarna i finkan och körde hem dem till deras något oroliga och irriterade mammor. Ingeborg råmade så högt så vi kunde höra henne 6 km hemifrån och när hon fick tillbaks sin lille Ingemar var hon så arg på honom så hon sprang efter honom och råmade honom i öronen. Kor är inte så olika oss människor… Vissa kor var oroliga för sina kalvar och blev glada över att återse dem igen, men Ingeborg reagerade med att skälla ut sin lille pojk som med slokande öron gick bort från sin skrikande mamma…

Det här inlägget postades i Aktuellt, Fotogalleri. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.