Månadsarkiv: oktober 2014

Prislista Per-Hans Lantbruk

Köttlåda: 200 kr/kg Blandade köttdetaljer från fram och bakkropp. Kan innehålla detaljer som: utskuren biff, innanlår, ytterlår, entrecote, bogstek, fransyska, högrev, saltrulle, rostbiff, luffarbiff, bogrulle, rostas, rumpstek och grytbitar. Blandlåda: 160 kr/kg 50% köttdetaljer från fram och bakkropp och 50% … Läs mer

Publicerat i Prislista | Kommentering avstängd

Rostas, Rumpstek och Luffarbiff

Går utmärkt att grilla eller steka i bitar. Passar bra till en god sås eller ett kryddsmör.

Publicerat i Recept | Kommentering avstängd

Annorlunda Köttfärsrätter

Pannkaksrulle  Ungspannkaka: 4 dl vetemjöl ½ tsk salt 8 dl mjölk 2 ägg 2 msk smör till plåten. Rör ihop alla ingredienser och grädda i en smord långpanna i 200 – 225 grader i c:a 35 min. Gör under tiden … Läs mer

Publicerat i Recept | Kommentering avstängd

Bogstek, Ytterlår, Fransyska

”Tjälknul” Ett enkelt sätt att ta rätt på bogstek, ytterlårstek, franssyska. Köttet steks i ugn över natten i svag värme. Gör en lag på kvällen: 1 lit vatten 1 dl salt 1 msk socker Svartpeppar mald Koka alla ingredienser, så … Läs mer

Publicerat i Recept | Kommentering avstängd

Högrev

Burgundisk gryta på högrev. (Grytbitar och bogstek går också bra att använda.) Ofta gör vi storkok när vi gör denna gryta och fryser in i lagom middagsportioner. Lätt och snabbt att värma på. 4 – 6 pers. 1 kg högrev … Läs mer

Publicerat i Recept | Kommentering avstängd

Rulle

Carrpaccio på rulle – allt klart på 20 min. 4 pers. 400 gr. Rulle 4 msk olivolja 4 msk balsamvinäger ½ dl pinjenötter alternativt valnötter Ruccolasallad och några blad färsk basilika Riven grand padano eller parmesanost Havssalt och nymalen svartpeppar … Läs mer

Publicerat i Recept | Kommentering avstängd

KRAV-certifiering 2014

Publicerat i KRAV-certifiering | Kommentering avstängd