Ny prislista från och med 1 oktober 2020

På grund av ökade omkostnader inom jordbruket på senare tid tvingas vi höja priserna något, vilket vi hoppas Ni har förståelse för. Lådorna finns fortfarande i 10 och 20 kg.

Blandlåda: 175 kr/kg
Köttlåda: 215 kr/kg
Köttfärslåda: 135 kr/kg
Oxfilé: 555 kr/kg

För övriga priser på inälvsmat, korv osv. kontakta oss.

 

Publicerat i Prislista | Kommentering avstängd

Våren har kommit och om några veckor kommer första kalvarna…

Nu har det blivit vår på Per-Hans backen. Snön har smält, korna byter den ruggiga vinterpälsen mot en blank och slät sommarpäls. Hönsen och tupparna går ute bland den lilla snö som finns kvar. Smukis har fått en liten kattunge, Noffies går i väntans tider, liksom kossorna i hagen. I början av maj kommer de första kalvarna att göra oss sällskap. Det är en härlig tid som väntar!

Publicerat i Aktuellt | Kommentering avstängd

Sista slakten för i år är avklarad… :(

Det är med sorg i hjärtat som jag meddelar att sista slakten för i år är avklarad. 9 av våra älskade stutar (Henning, Desmund, Robert, Birger, Linné, Laban, Esaias, Hampus och Manfred), vår äldsta gammelkossa Dagny och avelstjuren Elton har fått resa ut till det gröna gräset på andra sidan… Den enda ljuspunkten man får glädjas åt är att de har haft en bra tid här på jorden, och i hjorden…

Detta betyder också att köttlådor kommer att finnas till försäljning igen kring lucia. Välkomna med beställningar!

 

Publicerat i Aktuellt | Kommentering avstängd

Vi finns även på facebook…

För Er som har Facebook och gärna vill ha tätare uppdateringar om vad som händer på gården finns möjligheten att skicka en vänförfrågan till Per-Hans Lantbruk så lägger vi till Er som vän så Ni kan följa det dagliga arbetet för oss och kossorna i skogen. :) Där finns många fler bilder att titta på också… :)

Publicerat i Aktuellt, Fotogalleri | Kommentering avstängd

Mycket händer i koskogen…

Det händer mycket i koskogen nu… Många fler kor har kalvat, så nu återstår bara att 7 av korna ska få sina småttisar. Linn hade en jobbig förlossning då hon fick en stor kvigkalv på över 55 kg som kom bakvägen, men med mattes hjälp klarade vi av att få Salomonella att överleva. Dessutom har Salomon, David, Rakel, Kjellman, Andrea och nu senast Herman utökat kalvskaran ytterligare. :) Vi har fått punktering och mött björnar, ormar, ett tranpar tranungar, rävar, harar, älgar och ”vanlig” träfjäril ute i skogarna… Den vanliga träfjärilen visade sig inte vara så vanlig här uppe…och vi hade nog väldig tur som fick uppleva den… :)

Vi har även hunnit med två omgångar kastrationer ute i skogen, där allt har gått bra. Tjurarna och Svea med sina tvillingar har det bra hemma på gården. Vi fick ta hem Svea, Lindius och Lindeman eftersom de hela tiden tappade bort varandra i den stora koskogen, så matte fick frekvent åka med taxi mellan dem, och tröttnade på detta till slut.

Slåttern har kommit igång efter en trög start på sommaren utan värme, men gräset har vuxit ändå och vita rymdägg börjar åter synas på åkrarna… Kattungarna har flyttat till sina nya hem och bonden rehabliliterar sin nyopererade höft.

 

Publicerat i Aktuellt, Fotogalleri | Kommentering avstängd

Det kommer nya kalvar hela tiden…

Det ramlar just nu in kalvar… På midsommardagen föddes tre stycken. Först fick vår älskade Svea-Lotta tvillingkalvar, Lindius och Lindeman, och på kvällen nedkom Ulrika med en Linda. Därutöver har vi fått en Axelina, Bo, Bodil, Gunilla, Gusti, och Pelle… Vi är nu halvvägs in i kalvningssäsongen… Flera kor ser sprickfärdiga ut så innan månaden är över borde det blivit ännu fler…

Kattungarna har börjat flytta ifrån oss. Det kommer att bli tomt utan en massa tassar som springer omkring i huset.

Hönsen växer och blir större och två av kycklingarna visade sig vara tuppar som försöker lära sig att gala som bäst… Hönsen är lite skeptiska till de galande tupparna än, men det blir nog bättre bara de kommer ur målbrottet… :)

 

Publicerat i Aktuellt, Fotogalleri | Kommentering avstängd

De första kalvarna har kommit och korna är ute i friheten igen!

För någon vecka sedan föddes Gerhard, en busig liten krabat som senare fått sällskap av Alvar, Rubina och Cider. I början var det tråkigt för Gerhard att inte ha någon att leka med, men sen blev det roligare!

Idag fick Gerhard och de andra springa ut i skogen igen. Det var jobbigt att gå så långt för de små benen och några av de högdräktiga korna hade tappat en hel del kondition under vintern tydligen…

Hemma på gården har vi även fått tillökning med 6 st höns som förgyller tillvaron med sina tokigheter. :)

Publicerat i Aktuellt | Kommentering avstängd

I förrgår startade ett nytt lantbruk i Sverige…

Den 16 april sålde vi 16 av våra älskade kvigor, tre kor och tre fjolårskalvar till Karin och Andreas som går mot strömmen och vågar satsa på ett nytt liv som lantbrukare. Det känns sorgligt att behöva skiljas från dessa härliga krabater, men det är med glädje vi konstaterar att de kommer att få ett fortsatt bra liv på Lien Lantgård AB i Jämtland. Detta är det tredje lantbruket som startat upp från grunden med djur från vår gård. Vi önskar Andreas, Karin och kossorna all lycka tillsammans!

Publicerat i Aktuellt, Fotogalleri | Kommentering avstängd

Våren är här

Nu är våren här och katterna har startat kalvningssäsongen med att få ungar. Noffies fick tre ungar den 6 April och den 15 April nedkom Smukis med sina två. Snön har smält i kohagarna, men fjället lyser fortfarande som en vit juvel i horisonten. Korna går i väntans tider. Om några veckor börjar nya små klövar trampa på Per-Hansbacken…

Publicerat i Aktuellt, Fotogalleri | Kommentering avstängd

Frost, renen som vinterbadade

Detta galleri innehåller 5 bilder.

Vi har under några dagar haft möjligheten att lära känna en liten udda bekantskap. En liten renkalv, som numer heter Frost, hade trillat i vattnet när det var 21 grader kallt och höll på att frysa ihjäl. Anita Blind, som … Läs mer

Fler gallerier | Kommentering avstängd